ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) הביע התנגדות למהלך הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה, אך הבין כי מדובר היה בפשרה הכרחית והבהיר בשיחה עם אריה אלדד ויריב אופנהיימר ב־103fm את הקווים האדומים שלו ושל מפלגתו לגבי המלחמה.
"הקו האדום שלנו הוא עצירת מלחמה וסיוע הומניטרי שמגיע לידיים של חמאס – אלה הקווים האדומים ששמנו עד עכשיו", הבהיר והוסיף: "עצירת מלחמה בלי הגשמת כל יעדיה – זה מבחינתנו עילה לפירוק הממשלה, נקודה".
במהלך השיחה אמר על הכנסת הסיוע ההומניטרי כי "אני לא חושב שאנחנו צריכים להכניס לאויב אספקה בזמן מלחמה. לא מתאימה לו המלחמה? שייכנע. זו העמדה האידאולוגית והמוסרית שלי. אני חושב שכל הרעיון הזה שאנחנו צריכים לדאוג לאזרחים של האויב בזמן שהוא פתח נגדנו במלחמה – זה רעיון שבעיניי מגיע מעולמות מוסר שאני לא שותף להם".
לדבריו, מדובר בהחלטה שהתקבלה ברמה המדינית הגבוהה ביותר בשל הלחץ האמריקני: "עדיין, באירוע שאנחנו נמצאים בו עכשיו, אנחנו שותפים בתוך ממשלה שבסוף היה פה נשיא אמריקני שלא נתן לנו להילחם בנגלה הקודמת. יש פה נשיא חדש שכן נותן לנו להילחם – והוא עם הבקשה הזאת, וראש הממשלה החליט שהוא לא קורע מולו את החבל בעניין הזה".
סוכות ציין כי מבחינתו מדובר בפשרה הכרחית: "אני חושב שזה היה ברור לכולם שכשיחזרו ללחימה עצימה בעזה, יגיע ביחד עם זה סיוע הומניטרי. אנחנו נלחמנו שזה לא יגיע לידיים של חמאס, שכן יגיעו חברות אחרות שיחלקו את זה במקום חמאס – וזה, בעזרת השם, קורה. אני חושב שזה הישג שלנו".
בהמשך תקף את הביקורת הבין־לאומית: "עם כל הכבוד – כל אותן מדינות שבאות ומטיפות לנו היום על הסיוע הזה, אנחנו כמדינת ישראל נשמח מאוד מאוד מאוד אם הן ישלחו ספינות ויאספו את העזתים אליהם ויביאו להם לאכול. אז מה הם רוצים? הם רוצים שאני לא אוכל להילחם. רוב מדינות העולם שלא מוכנות לקבל לעצמן את העזתים, והן כל היום באות ומטיפות לנו מוסר – הן פשוט לא רוצות שאנחנו ננצח".
סוכות פירט גם על המנגנון החדש להפצת הסיוע: "הסיבה שהצלחנו לייצר את המנגנון, שמשבוע הבא מי שיחלק את הסיוע ההומניטרי יהיו חברות חיצוניות שיחלקו את זה בצורה מאוד מדודה – רק לאנשים פרטיים, עם איזשהו מנגנון מאוד מפורט איך בדיוק הדבר הזה יקרה – זה נוצר מתוך איום שלנו".
כשנשאל אם הוא מאמין שהסיוע לא יגיע לידי חמאס, השיב: "אני לא בן אדם של אמונות בהקשרים האלה. בסופו של דבר אנחנו נחיה ונראה מה קורה. אבל מה שחשוב בעיניי זה שהצלחנו לשנות את הדירקטיבה".