אריאל סנדר, מנהל מטה המפלגה הרפובליקנית בישראל, שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ב־103fm והתייחס לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, למערכת היחסים עם ארה"ב, לשיחות עם איראן ולשאלת הנורמליזציה מול סעודיה.
לדבריו, היחסים בין ישראל לארצות הברית יציבים וחזקים: "אנחנו לא רואים שום יחסים במשבר. אנחנו רואים שב־95 אחוז מהנושאים, ובמיוחד מהעיקריים שבהם, האסטרטגיה אחודה, הקשרים מצוינים, וכל הנושאים המרכזיים שנמצאים במערכי ארה"ב–ישראל עובדים יותר ממה שדמיינו אפילו שיעבוד".
"נכון, בתוך עולם האינטרסים – לפעמים האינטרס של המעצמה הגדולה ביותר בעולם נמצא ראשון במעלה מבחינתה, ולכן היא רצה קדימה לבצע אותם, אבל הלוואי ובכל הממשלים האחרונים מערכת היחסים שבין ארה"ב לישראל הייתה ככה", הוסיף.
על שחרורו של החטוף הישראלי־אמריקני עידן אלכסנדר: "כולנו שמחים מאוד על עידן אלכסנדר. כל שבוי וחטוף שלנו צריך להגיע לפה כמה שיותר מהר. הנשיא הדגיש בהודעה לתקשורת שלו – אין שום משא ומתן ישיר (עם חמאס). הכול היה דרך המטרייה או תחת המטרייה של התיווך של קטאר ומצרים, ולכן להגיד כל הזמן 'משא ומתן ישיר' – זה לא נכון".
על השאלה האם התהליך התרחש ללא מעורבות ישראלית, השיב בפשטות: "בלעדינו, כן".
בנוגע לאיום האיראני אמר סנדר: "בנושא האיראני, ישראל וארה"ב מדויקות גם באסטרטגיה וגם בטקטיקה, כולל העניין של ניהול המשא ומתן עם האיראנים. אני אומר לכם כבר מעכשיו – מכיוון שהמקסימום של ארה"ב לא מגיע למינימום של איראן, אז נקודת הפיצוץ בתוך השיחות האלה תגיע לנקודה שישראל מחכה להן וארה"ב מחכה להן, כדי לייצר את האינטרס המשותף שכבר אנחנו מתכננים אותו מספר חודשים."
נשאל: "תקיפה לא ירדה מהפרק?" והשיב: "חד וחלק."
גם מבחינת ארה"ב?
"בעיקר מבחינת ארה"ב. מי שמוביל את המהלך הזה מול איראן זה אחד שקוראים לו מרקו רוביו, שמתחילת הדרך שם על השולחן את שני הנושאים – גם פירוק הפרוקסי וגם פירוק הגרעין האיראני – על השולחן מול האיראנים. זה שיש עכשיו משא ומתן בין איראן לארה"ב – זה בגלל שני דברים: בגלל שארה"ב רוצה לקבל לגיטימציה למהלך התקיפתי שלה, והיא צריכה את זה – למרות שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה, ואיראן מנסה להרוויח את הזמן שלה".
סנדר סיכם: "אם תשימו את האוזן שלכם במקום הנכון – מנשיא ארה"ב, דרך ויטקוף, דרך מרקו רוביו – מדברים על זה שלא יהיה שם נשק גרעיני. המקסימום הזה של ארה"ב לא פוגש את המינימום של איראן – כי הם לא מסוגלים לייצר את זה, ולכן המהלך הזה של המשא ומתן ייקח עוד יום, עוד שבוע, עוד שבועיים – בסופו של דבר אנחנו יודעים כולנו מה יהיה סופו. עיניים על הכדור – הכדור הוא איראן – ואנחנו הולכים לשם ביחד עם ארה"ב, בעיניים מפוכחות מאוד, כי כולם מבינים שדלת הסיכוי של התקיפה הביטחונית באיראן הולכת ומצטמצמת. לא רק בישראל יודעים את זה – גם בארה"ב".
על הפסקת האש עם החות'ים והחשש מהשפעה של זה על תקיפה אפשרית באיראן, אמר: "לא כל אמירה היא אסטרטגיה. לא את כל הדברים אנחנו יודעים – או יותר נכון, רוב הדברים שמתבצעים מתחת לפני השטח – אנחנו לא יודעים. אני מציע לכולנו טיפה ענווה ואורך רוח, כי אנחנו נמצאים בימים מאוד לא פשוטים, מאוד חשובים לישראל, למזרח התיכון ולארה"ב".
בתוך כך התייחס גם לסוגיה הסעודית ונושא הנורמליזציה עם ישראל: גם הסעודים אומרים לארה"ב: 'הנושא האיראני מפריע לנו – לא פחות ממה שזה מפריע לישראל'. הם לא יגידו את זה מעל כל במה, ואפילו לא בציבור – ואפילו לא באולמות סגורים, אלא רק מאחורי הקלעים".
לסיום, על נורמליזציה עתידית טען: "כאשר דונלד טראמפ ניסה לייצר משא ומתן עם סעודיה בסוף כהונתו – או ב־2019 – הנושא של ההכרה במדינת ישראל היה על השולחן. הנושא הפלסטיני בכלל לא היה על השולחן. המלחמה הביאה הרבה דברים חדשים לשולחן שצריך להתמודד איתם. כל מה שאנחנו שומעים עכשיו במסגרת המשא ומתן של סעודיה וארה"ב – כולל הנושא של הנורמליזציה עם ישראל ש'ירדה מהשולחן' – זה לא נכון. כל המסרים האלה שיוצאים כרגע – אני אומר לכם: תמתינו קצת ותראו".